Dinsdag 12 november 2019 - “De Groene Afslag” te Laren

Sprekers

Don-Ceder

Don Ceder

Don Ceder is sinds maart 2015 advocaat in Amsterdam en sinds maart 2018 Fractievoorzitter van de ChristenUnie Amsterdam. Daarnaast is hij sinds begin 2019 Lid van de Adviesraad van de Vrije Universiteit Amsterdam. Jorgen Raymann noemt hem “Een inspirerende jonge spreker, advocaat en trainer. Betrokken, sociaal en buitengewoon kundig.” Hij houdt zich als advocaat onder andere bezig met schuldenproblematiek. Don werkt ook samen met International Justice Mission.

adrea

Andrea Brouwer

Andrea Brouwer is sinds januari 2018 werkzaam bij International Justice Mission in Nederland als politiek adviseur. Daarvoor was zij werkzaam bij Oxfam Novib. Verder heeft Andrea jarenlang onderzoek gedaan bij Partners & Pröpper.

kees-gootjes

Kees Gootjes

Kees Gootjes is sinds mei 2018 Senior Consultant Human Rights and ESG bij Environmental Resources Management, afgekort ERM. Gootjes werkt bij deze  internationale organisatie die actief is in maar liefst 40 landen met 140 kantoren op het gebied van ‘environmental, health, safety, risk, and social consulting services’, met in totaal meer dan 5.000 werknemers. ERM is actief in vele industriebranches en werkt samen met veel andere ondernemingen, organisaties en investeerders. Kees Gootjes is een specialist op het gebied van risico’s van ketenaansprakelijkheid, met name in de internationale context. Hij adviseert investeerders en wijst hen op hun verantwoordelijkheid voor het investeringsbeleid in deze.

Voordat hij bij ERM aan de slag ging , heeft hij 5 jaar voor Fair Wear Foundation gewerkt, waarvan 6 maanden in Indonesië.

Will-Lathrop

Will Lathrop

Will Lathrop is sinds januari 2018 directeur van International Justice Mission van Ghana. Will is inmiddels ruim 4 jaar werkzaam bij International Justice Mission in Centraal Afrika en is daar voor verantwoordelijk voor het team dat onderzoekers aanstuurt, advocaten begeleidt, contacten onderhoudt met de overheid en de rechterlijke macht alsmede de media. Hij is ook vanuit Washington D.C.  (USA) als Director Strategic Projects aangesteld.

Deborah-e1562061737134-720x944

Deborah Voordewind

Deborah Voordewind is Manager Strategische partnerschappen bij International Justice Mission in Nederland. Daarvoor is zij ruim 18 jaar werkzaam geweest in verschillenden functie bij de EO, het meest recent als Senior Editor Content Education. Daarvoor was ze bij dezelfde omroepvereniging werkzaam als onder andere TV editor, programmamaker. Aardig detail, Deborah is daar ook werkzaam geweest als Compliance Officer.

arnoud

Arnoud van Vliet

Arnoud van Vliet is sinds 2011 Manager Corporate Social Responsibility & Quality bij Zeeman textielSupers en hij rapporteert rechtstreeks aan de CEO. Arnoud houdt zich bezig met het ontwerp en de implementatie van het CSR (Corporate Social Responsability)  beleid en hij is het aanspreekpunt binnen Zeeman voor alles wat te maken heeft met nationale en internationale regelgeving en procedures op het gebied van CSR.

Als compliance officer bewaakt hij de productieketen en is als kwaliteitsmanager ook nauw betrokken bij alle veiligheidsissues in de keten. Voordat hij deze functie aanvaardde was hij als inkoper werkzaam bij Zeeman en dat leverde hem natuurlijk veel internationale ervaring op.